Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost navyšuje sérii výher! Tentokrát to schytala Poruba!

07.10.2012 · Luboš Olszar
V pokračování letošní ELIOD extraligy mladšího dorostu uvítali Oceláři na svém území soupeře z Poruby. Ačkoliv se hosté ujali vedení, Třinečtí jim nic jen tak snadno nedarovali a pustili se do vysokého obratu. Dvěma góly nejprve snížili ve druhé třetině a v poslední periodě dokonale obrátili stav utkání dalšími čtyřmi úspěšnými trefami mezi tři tyče. Dva góly a dvě asistence dnes zařídil často zmiňovaný hráč, Jan Poruba.
8.kolo, neděle 7.10.2012
Třinec
Poruba
6:1
Třetiny: 0:1, 2:0, 4:0  Branky a nahrávky: 21. Škorpík (Poruba, Radzienciak), 28. Kaukič (Švaňa), 52. Švaňa (Tůma, Janiczek), 52. Roman (Valíček, Poruba), 56. Poruba (Kofroň, Škorpík), 59. Poruba (Kofroň, Škorpík) - 12. Dohnal (Široký). Rozhodčí: Lotko - Majetný, Stonavský. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 72. Střely na branku: 45:22. Průběh utkání: 0:1, 6:1.  
Hlaváč (Prokop) - Radzienciak, Imrich, Janiczek, Adámek, Roman, Krása, Bartko, Valíček - Mach, Kaukič, Švaňa, Kofroň, Poruba, Tůma, Zogata, Škorpík
Daňa (Peslarová) - Krupa, Pažický, Prokeš, Boháč, Široký, Šípek, Skokan, Bijota, Konvička - Hranický, Bialoň, Dohnal, Csabala, Novák, Malát, Stach, Kovalski, Konečný, Holub, Bernát

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání se vyskytl ve Werk-aréně drobný problém v podobě nefunkčního ukazatele času, a tak se prvních šest minut hrálo bez jasně viditelného průběhu zápasu. V půli třetiny zvedli hosté radostí ruce nahoru, neboť dokázali vytěžit ze své šance krátce po ukončení jejich přesilové hry a jít do vedení. Široký od modré lehce vystřelil kotouč, který svou přesnou tečí usměrnil za záda bezmocného Hlaváče Ivo Dohnal. Domácí samozřejmě nebyli spokojení s jednobrankovou ztrátou a vrhli se do zbytku periody po hlavě do útoku. Ohromná překážka byl ale skvěle chytající brankář Matyáš Daňa, který několikrát úspěšně podržel svůj tým.

Na počátku druhé dvacetiminutovky dokázali Třinečtí využít svou přesilovou hru, trvající z předchozí třetiny, a vyrovnat tak na 1:1. Gól padl při podobné situaci, jako tomu bylo u první branky zápasu. Tentokrát to byl Jan Poruba, kdo střílel od modré čáry a Denis Škorpík byl tím přesně postaveným hráčem, který dokázal svou čepelí tečovat puk mezi tři tyče. Ve druhé periodě se domácí radovali ještě jednou. Šťastlivcem byl Lukáš Kaukič, kterému se povedlo z pravé strany prostřelit gólmana hostů. Poté zápas rozkouskovalo několik vyloučení, ale ani jeden tým nevyužil své příležitosti.

V poslední periodě nejprve nadále držel svůj tým úspěšný brankář Matyáš Daňa, ale netrvalo dlouho a puky mu začaly padat za jeho záda. Robin Švaňa trefil přesně levý růžek branky a tento moment nastartoval třinecké mladíky. Pouhých patnáct sekund po tomto gólu Miloš Roman zužitkoval přihrávku Valíčka a snadně vsítil gól do odkryté části brány. Poté jsme sledovali doslova exhibici a Jan Poruba předvedl krásnou hokejovou parádu, neboť prostrčil puk mezi nohama jednoho protihráče a sám zavěsil pod víko. Aby toho nebylo málo, Jan Poruba pak ještě zarazil poslední hřebíček do rakvičky hostů gólem v oslabení a stav 6:1 byl konečným skórem utkání.