Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

O prohře na ledě Havířova rozhodla druhá třetina

10.01.2018 · Martina Sikorová
Starší dorostenci na ledě AZetu rychle inkasovali, krátce před první sirénou ale dokázal srovnat Tomáš Krč a do kabin se šlo za stavu 1:1. Ve druhé třetině dominovali domácí a před závěrečnou dvacetiminutovkou čelili svěřenci trenéra Wojnara třígólové ztrátě. V poslední periodě už k větší dramatizaci nedošlo a třinečtí mladíci se museli smířit s další porážkou.
B9, středa 10.1.2018
Havířov
Třinec
7:4
Gascontrol Aréna
Třetiny: 1:1, 4:1, 2:2  Branky a nahrávky: 4. Ševěček (Bambula), 24. K. Dufek (Juhász, Bambula), 35. Juhász (Bambula, Ševěček), 38. Ciencala (L. Adámek, Janeček), 40. Mastič (Tomeček), 56. Žídek (Janeček), 60. Ševěček (Bambula) – 16. Krč (Havránek), 37. Čmiel (Geidl), 53. Havránek (Michálek), 57. Raška (Havránek). Rozhodčí: Pelc – Barteček, Novák. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 176. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4, 7:4.  
Štipčák – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar - Mastič, Bambula, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Ciencala, Žídek, Tomeček, Dufek, Pindel, L. Adámek
Ochman – Weber, S. Radzienciak, Bulava, Konderla, P. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Raška, Zoubek, Stebel, Čmiel, Plandor

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první branku se čekalo přesně čtyři minuty. Pak našel Bambula na levém kruhu najetého havířovského kapitána Vojtěcha Ševěčka a ten svou milimetrově přesnou střelou vymetl vzdálenější šibenici třinecké branky. Hosté mohli srovnat v minutě desáté, ale Štipčák bleskově vykopnutým betonem zlikvidoval šanci Michálka z mezikruží.

Oceláři byli v této části třetiny aktivnější a vyrovnání se dočkali na konci své přesilovky v šestnácté minutě. Tomáš Krč vypálil z levého kruhu, gólman Štipčák nic neviděl a puk skončil v brance. Poslední šanci třetiny měli domácí. Janeček dostal přihrávku do jízdy mezi beky, ale sám před hostujícím gólmanem Ochmanem neuspěl.

Také druhou třetinu začal AZ vstřelenou brankou. Po rychlé akci ještě Ochman stihl vychytat Juhásze, ale Karel Dufek už neměl problém uklidit puk do prázdné branky. Následující desetiminutovka přinesla řadu vyloučených a hodně šancí, ale branku žádnou. Třinec nevyužil ani minutovou dvojnásobnou přesilovku. Zato od pětatřicáté minuty se spustil doslova brankostroj.

Nejprve v početní výhodě dostal Lukáš Juhász po krásné kombinaci puk před polodkrytou branku a nezaváhal. Za dvě minuty, rovněž v přesilovce, Matouš Čmiel střelou z první propálil Štipčáka. V osmatřicáté minutě vedla rychlá akce domácích k přečíslení dva na jednoho, které zakončil Jan Ciencala krásnou střelou pod horní tyčku. Devadesát sekund před druhou sirénou dostal přihrávku do jízdy Maxim Mastič a z pravé strany propálil Ochmana popáté.

Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že už se nic moc dít nebude a výsledek zůstane bez změny. Ve třiapadesáté minutě ale dostal Marek Havránek přihrávku zpoza branky a střelou k tyči překonal Štipčáka. Tím odstartoval zajímavý závěr zápasu. Vzápětí totiž dostali hosté k dispozici přesilovku, ale domácí v ní vybojovali puk a zakončující Jan Žídek i s trochou štěstí prostřelil třineckého gólmana.

Chvíli na to ovšem hosté opět snížili. Po jejich rychlé akci sice stihl Štipčák vyrazit střelu Havránka, na dorážku Adama Rašky ale neměl nárok. Pak hráli přesilovku domácí, ovšem faulem se o ni připravili a Oceláři sáhli po hře bez brankáře. Při ní se ale přes celé kluziště trefil do prázdné branky Vojtěch Ševěček a uzavřel skóre na konečných 7:4.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice