Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zápas se Zlínem ztratili junioři v závěru

15.09.2018 · Martina Sikorová
Do souboje se Zlínem nevstoupili mladí Oceláři ideálně a na začátku poslední části prohrávali již o tři góly. Svěřenci trenéra Wojnara ovšem nic nevzdali a během necelých pěti minut náskok soupeře zcela smazali. V závěru třetiny se ale třinečtí mladíci dopustili chyby v obraně a nakonec se museli smířit s prohrou 3:4. A do Zlína putoval rovněž bonusový bod díky lépe zvládnutým nájezdům.
4.kolo, sobota 15.9.2018
Třinec
Zlín
3:4
mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 0:2, 3:2 - N 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 46. Havránek (Čmiel, Michálek), 47. Macháček (Geidl, Krč), 51. Čmiel (Indrst, Havránek) – 33. Pavlas (Kočica, Václavek), 37. Václavek (Talafa, Kozubík), 44. Luža (Sebera, Janošek), 55. Dobiáš, rozh. náj. Handl. Rozhodčí: Koziol – Gančarčík, Rožánek. Vyloučení: 3:8, navíc za faul Krzaka (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 40:47. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.  
Švehlák – Krzak, Rufer, Šulák, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Tománek, Indrst, Mikler, Geidl, Čmiel, Plandor, Macháček
Kořének – Janošek, Hamrlík, Bednařík, Pavlas, Talafa – Václavek, Kočica, Pröschl, Bachánek, Handl, Lekeš, Podešva, Leška, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Sebera

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas mezi Třincem a Zlínem odstartoval v rychlém tempu, na první gól se ale čekalo až do třiatřicáté minuty. Předtím měl skvělou šanci na skórování zlínský obránce Pavlas, který se po brejku ve vlastním oslabení a faulu Krzaka rozjel k nařízenému trestnému střílení, domácí brankář Švehlák však zachoval klid a pokus hráče Beranů zneškodnil. Poté už ale gólman Ocelářů kapituloval. Po přihrávce Kočicy se do puku opřel Petr Pavlas a kotouč z jeho hole zamířil pod horní tyč třinecké branky.

O chvíli později už se Berani radovali z druhé přesné trefy, to když pas Talafy zužitkoval Jan Václavek a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Po návratu z kabin náskok Zlína ještě vzrostl. Přes obránce Adámka se k brance natlačil Dominik Luža a zakončením na bližší tyč upravil skóre na světelné tabuli na 0:3. Oceláři se ale nevzdali. O necelé dvě minuty nato snížil po velkém důrazu před Kořénkem Marek Havránek, který dotlačil puk až za brankovou čáru a proměnil přesilovou hru v první gól Ocelářů.

Vzápětí schytali hosté další úder. Po dobré práci Krče získal Třinec kotouč v útočném pásmu a rázem se ocitl v situaci tři na nikoho. Puk nakonec doputoval mezi kruhy ke Štěpánu Macháčkovi a ten přesnou ranou vrátil domácí do hry. V čase 50:02 už výběr trenéra Wojnara slavil vyrovnání. V početní výhodě se po přihrávce Indrsta prosadil z těsné blízkosti branky Matouš Čmiel a rázem se začínalo od začátku. Z tříbodového vítězství se ale nakonec přeci jen radoval Zlín. Po chybě v domácí obraně se před Švehlákem ocitl osamocený Vojtěch Dobiáš a rozhodl o vítězství svého týmu.

A Berani pro sebe získali také bonusový bod. Po nevyužitém nastaveném čase následovaly samostatné nájezdy, ve kterých si rozhodující gól připsal hostující útočník Dan Handl.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice