Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost zakončil rok jednobodovým ziskem

16.12.2012 · Luboš Olszar
V posledním zápase roku 2012 proti Zlínu padly jediné dva góly zápasu už v první periodě, z nichž ten první vsítili hosté a po chvíli vyrovnal David Kofroň. Celých pětapadesát minut poté ke změně stavu nedošlo, a tak o výhře rozhodly až samostatné nájezdy, které lépe zvládl Zlín. Výborný zápas odchytal Jan Hlaváč a na zisku jednoho bodu má obrovskou zásluhu.
22.kolo, neděle 16.12.2012
Třinec
Zlín
1:2sn
Třetiny: 1:1, 0:0, 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 10. Kofroň (Kaukič) - 8. Kolařík (Stiksa, Peška), 65. Gago. Rozhodčí: Polášek - Bála, Adamík. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 251. Střely na branku: 28:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.  
Hlaváč (sn. Ovčaři) - Radzienciak, Imrich, Janiczek, Adámek, Roman, Krása, Bartko, Valíček - Jašek, Mach, Kaukič, Kofroň, Hladoník, Tůma, Zogata, Murín, Škorpík
Ling - Gabrhelík, Váňa, Kosorin, Babčuk, Martínek, Fridrich, Gazda - Kolařík, Werbik, Mikulec, Tomešek, Gago, Peška, Stiksa, Strmiska, Karafiát, Dlabaja, Kuncek, Rezek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Střetnutí prvního Třince se třetím Zlínem poukazovalo na velmi vyrovnaný duel, což se rozhodně potvrdilo. Po pochopitelně opatrném úvodu utkání se do vedení v 8. minutě dostali hosté ze Zlína. Jan Hlaváč nejprve dokázal vyrazit střelu Filipa Stiksy z pravého křídla svým betonem, avšak proti dorážce Michala Kolaříka do horních pater brány byl už domácí gólman krátký. Rychlé vedení hostům příliš dlouho nevydrželo, jelikož za několik málo okamžiků vyrovnal David Kofroň, který neuvěřitelně zpoza brány vystrčil svou hůl k pravé tyči a protlačil z této neobvyklé pozice puk až za záda Davida Linga. Vyrovnaný stav pak několika skvělými zákroky až do konce periody držel domácí brankář, Jan Hlaváč.

Ve druhé třetině se vyskytl velice zajímavý moment, když Filip Stiksa za bránou nejspíše našel díru v síti třinecké branky nebo lehce nadzvedl klec nad ledovou plochu. Každopádně kotouč skončil až v bráně, avšak tato kuriozita pochopitelně nemohla být uznána jako gól. Hru pak rozkouskovalo několik vyloučení, které však nevedly ke kýžené brance. V závěru periody se skvěle prezentovali oba brankáři, kteří udrželi vyrovnaný průběh skóre.

Ve třetí periodě upadalo tempo hry do bodu někde k blízkosti nuly, hráči byli velmi nepřesní, a tak se přibližných 250 diváků místy rozhodně nudilo. Jedinou pohlednou akci připravil jediný, třinecký střelec utkání David Kofroň, který od levé tyče zlínské brány posílal přihrávku spoluhráči na druhou stranu, kterou jeden z hráčů Zlína vyrazil zpátky na výše jmenovaného. Tento třinecký forvard měl možnost zakončit sám do odkryté části brány, avšak bekhendem tuto část z velmi obtížného úhlu nezasáhl. Jelikož branka nepadla žádná, následovalo prodloužení.

V prodloužení byli bezesporu lepším týmem hostující hráči a domácí Oceláře držel v zápase skvěle chytající Jan Hlaváč, který si poradil sebejistě se všemi obtížnými situacemi. Ani prodloužení však nerozhodlo o vítězi, a tak došlo až k samostatným nájezdům.

Na nájezdy nastoupil místo Jana Hlaváče do brány Jakub Ovčaři, který bohužel pro Oceláře nedokázal chytit oba nájezdy, které nejprve proměnil blafákem do bekhendu Werbik a poté střelou mezi Ovčařiho betony Michal Gago. Jelikož za domácí hráče vsítil gól pouze Adámek, bylo o vítězi rozhodnuto. Nájezdy neproměnili Jašek a Kofroň.