Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinecký mladší dorost deklasoval Olomouc devíti góly!

03.03.2013 · Luboš Olszar
Dvaatřicáté kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu bylo pro Oceláře velmi úspěšné. Domácí sice nejprve prohrávali, ale do konce první třetiny srovnali skóre a třemi slepenými góly v padesáti sekundách odstartovali v druhé periodě jízdu za debaklem. Třinec dotáhl zápas až na konečných 9:1, David Kofroň vsítil hattrick a přidal dvě asistence.
32.kolo, neděle 3.3.2013
Třinec
Olomouc
9:1
Třetiny: 1:1, 5:0, 3:0  Branky a nahrávky: 13. Mach (Škorpík, Janiczek), 27. Jašek (Kofroň, Adámek), 27. Jašek (Poruba, Kofroň), 28. Mil. Roman (Murín, Sztwiertnia), 33. Murín (Jašek, Hlaváč), 35. Kofroň (Poruba, Jašek), 47. Kofroň (Jašek), 50. Mach (Adámek, Škorpík), 55. Kofroň (Poruba) - 9. Horák (Podlaha). Rozhodčí: Lotko - Ganger, Tomis. Vyloučení: 2:4, navíc Kolovratník a Horák (oba OLO) 10 min. OT (NESP). Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 112. Střely na branku: 55:21. Průběh utkání: 0:1, 9:1.  
Hlaváč - Radzienciak, Imrich, Mich. Roman, Janiczek, Adámek, Bartko, Krása - Jašek, Mach, Kaukič, Sztwiertnia, Kofroň, Poruba, Tůma, Zogata, Mil. Roman, Murín, Škorpík.
Pospíšil (46. Šoustal) - Beutl, Podlaha, Piska, Škoda, Mader, Galvas, Kolovratník, Beier - Holinka, Malý, Horák, Heža, Krejčiřík, Podlaha, Urban, Zabloudil.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání nastoupili lépe domácí, kteří od samého počátku vyvíjeli na Olomouc tlak a snažili se rychle dostat do vedení. Třinečtí mladíci však často pohořeli při finální přihrávce, či proti zdi v hostující bráně jménem Tomáš Pospíšil.

Olomouc trpělivě vyčkávala, až byla prvním týmem, který udeřil. Při protiútoku hostů dostal Jiří Horák přihrávku na zlatém podnose od Podlahy a jednoduše zasunul puk mezi tři tyče třinecké branky. Domácí následně nevyužili přesilovou hru, ale krátce poté poslal Škorpík z levého křídla přihrávku do mezikruží, kde stál Matěj Mach a ten přesně zakončil k pravé tyči hostující brány – 1:1.

Nástup do třetiny druhé jasně ovládli Oceláři a pro tentokráte vysoké nasazení brzy přineslo své ovoce, jelikož domácí natlačili tři góly do neuvěřitelných padesáti vteřin. Nejprve puk dostal za záda Pospíšila Lukáš Jašek dorážkou předchozí střely Kofroně, za dvacet sekund už znovu Lukáš Jašek zvyšoval na 3:1 během úniku svým blafákem do bekhendu. Poslední přesnou trefu těchto třech slepených gólů přidal Miloš Roman a Olomouc si brala oddechový čas.

Stoprocentní šanci ke snížení skóre vzal Krejčiříkovi s ledovým klidem Jan Hlaváč a jistota v třinecké bráně pomohla domácím k další lapálii. Ve 33. minutě se Matěj Murín dostal během přesilové hry za obranu hostů a dokonale vymetl pavučinu olomoucké brány – 5:1. Za dvě minuty zvedli Oceláři radostí ruce nad hlavu znovu. Poruba si sjel z levé strany až před bránu, kde neuspěl, ale následná dorážka Davida Kofroně už ano.

Ve třetí třetině se ve 46. minutě postavil do hostující branky namísto Pospíšila Michal Šoustal a nový brankář na ledě brzy pocítil puky za svými zády. David Kofroň nejprve z levého křídla prostřelil vše, co mu stálo v cestě během oslabení a na 8:1 přesně v půli poslední periody zvýšil příklepem Matěj Mach ze strany druhé. Finální podobu skóre 9:1 určil pět minut před koncem David Kofroň, který zároveň završil zápas svým hattrickem.