Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost porazil těsným rozdílem Slávii

11.01.2014 · Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - Starší dorostenci dnes hostili Slávii Prahu, která je v tabulce před Oceláři, i proto měli dorostenci dnes o motivaci postaráno. Zápas to byl velice vyrovnaný, ale Třinci se nakonec podařilo vedení o gól udržet. Dvakrát se trefil David Kofroň, který byl dnes na ledě velice vidět.
32.kolo, sobota 11.1.2014
Třinec
Slavia Praha
3:2
Werk aréna
Třetiny: 2:1, 1:1, 0:0  Branky a nahrávky: 13. Kofroň, 20. Kofroň (Stuchlík, Zahradníček), 37. Petrák (Švaňa) – 13. Novák (Příkop), 25. Josefus (Tejral). Rozhodčí: Kubičík - Štěpán, Hanzlík. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.  
Hlaváč – Roman, Janiczek, Bartko, Zahradníček, Bartoň, Adámek, Walaski, Stránský – Stuchlík, Švaňa, Sikora, Petrák, Trčka, Škorpík, Poruba, Murín, Kofroň, Sztwiertnia, Pala, Roman
Sochůrek – Zderadička, Weinhold, Kottek, Příkop, Krejčí – Tejral, Novák, Nestrašil, Sládek, Heldák, Mušo, Vyskočil, Josefus, Suda, Mareček, Furch, Šmerha, Maňas

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek utkání patřil spíše Sešívaným, kteří se zdržovali více v útočném pásmu třineckých Ocelářů, ale nesledovali jsme žádnou vyloženou šanci ani na jedné z obou stran. První gól vstřelili domácí, to když David Kofroň uzmul kotouč nepozornému Krejčímu a nedal backhandovým blafákem Sochůrkovi šanci. Pár sekund na to bylo ovšem vyrovnáno. O branku Slávie se postaral David Novák po nahrávce Luboše Příkopa. Vedení na stranu Třince mohl vrátit Jan Poruba, ale brankář Slávie se stihl rychle přemístit a překazit Porubovi gólovou radost. Na druhé straně dostala Slavia možnost trestného střílení, ale Tomáš Šmerha skulinu v betonech Hlaváče nenašel. Slávia dostala pár sekund před koncem třetiny nepříjemný gól do šatny, David Kofroň se totiž z dobrých pozic nemýlí často. Do kabin tak šli s o něco lepší náladou Oceláři z Třince.

Druhá třetina začala opět dobrou šancí pro Porubu, ale tomu v dnešním utkání nebylo souzeno dát gól a svou šanci zahodil. Platilo otřepané pravidlo nedáš-dostaneš, Petr Josefus dostal přihrávku před bránu a z dobré pozice překonal brankáře domácích. Vedení na stranu Třince vrátil Ludvík Petrák, a to bylo ze strany gólů vše, co jsme dnes mohli ve Werk aréně vidět. Ke konci druhé dvacetiminutovky měl ještě vynikající šanci Heldák, před kterým zela prázdná brána, ale na poslední chvíli jeden z třineckých beků zastavil kotouč putující do svatyně Ocelářů.

Poslední dějství se neslo v duchu marného dobývání třinecké brány. Oceláři skvěle bránili střední pásmo a nepouštěli Slávisty do výraznějších šancí. Slávia to zkusila i v šesti s prázdnou bránou, ale branku se jí vsítit nepodařilo. V tomto utkání se tak mohli z vítězství radovat domácí, kteří se tak posunuli na dostřel první pětky tabulky.