Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí Oceláři s hokejisty HC Nebory počtvrté darují krev – chcete se přidat?

01.11.2013 · Klub
Amatérští hokejisté z Nebor společně s několika manželkami hokejistů HC Oceláři Třinec se rozhodli počtvrté podpořit dárcovství krve.

Dobročinná akce nazvaná HC NEBORY DARUJÍ KREV, která si za dobu své existence získala oblibu a uznání u hráčů, fanoušků i široké veřejnosti, se uskuteční v termínech 15. a 22. listopadu vždy od 8.00 hodin na Transfuzním oddělení Nemocnice Třinec-Sosna. V případě, že počet přihlášených zájemců přesáhne kapacitu transfuzní stanice, operativně bude vyhlášen další termín. "V prvních ročnících jsem musel potencionální dárce cíleně oslovovat a zvát je k účasti, zato letos se mě samotní zájemci ptají již od letních měsíců, kdy zase půjdeme. To je skvělá zpráva, ze které mám opravdu radost! Postupem času se nám účastníci rovnoměrně rozložili mezi naše hráče, fanoušky a mezi příznivce Ocelářů, kteří se k nám připojují na základě informací na klubovém webu. Opětovně se tedy potvrzuje, že spolupráce nás, amatérů, s profíky z extraligového klubu je užitečná, čehož si velmi vážím," řekl organizátor akce, Marian Franek z HC Nebory s tím, že oficiální vyhlášení akce se uskutečnilo koncem října v rámci tradičního Neborovského trnkobraní.

V letech 2010 a 2011 se akce pokaždé zúčastnilo asi po 40-ti dárcích krve, z nichž mnozí přišli darovat cennou tekutinu poprvé. Rok 2012 přinesl rekordní účast, kdy musel být vypsán i dodatečný termín a počet účastníků přesáhl magickou padesátku. Hlavními patrony této bohulibé myšlenky se stali třinečtí hráči – Lukáš Zíb a Peter Hamerlík. Loni se k dárcům poprvé přidaly i manželky a přítelkyně některých třineckých hráčů.

Třinečtí hokejisté se každý rok zúčastňují několika akcí, které až tak moc nesouvisí se sportem. Jednou z nich je například pomoc při darování nejcennější tekutiny na světě. Krev hraje v současné medicíně nezastupitelnou a stále rostoucí roli. Je nezbytná například při operacích, po těžkých úrazech, závislí jsou na ní lidé s oslabenou imunitou, poruchami obranyschopnosti či umělými orgány. Pokud se chcete připojit k dobré věci, tak se můžete přihlásit na emailové adrese: marianfranek@seznam.cz. Uveďte prosím celé jméno, datum narození, email, kontaktní telefon a krevní skupinu (pokud ji znáte).

Dárcem krve se může stát každý zájemce ve věku od 18 do 60 let. Pro darování musí být zdravý. Zda je dárce způsobilý k odběru, posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na transfúzním oddělení. Každý dárce krve získává navíc pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od své zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr dva tisíce korun.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice